We worden beoordeeld met 5 van de 5 sterren op Google!

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zoeken

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Succesverhalen

‘Als er in je auto een rood lampje brandt, rijd je toch ook niet verder?’

Wereldkampioen hardlopen Nicole Weijling-Dissel coacht mensen naar een OERsterk leven

Acht keer werd Nicole Weijling-Dissel wereldkampioen – op alle afstanden van 800 meter tot 10 kilometer. Vlak voor de uitbraak van het coronavirus rende ze nog mee in de elite kopgroep van de halve marathon in Egmond, tot grote verbazing van haar naasten. “Ik verscheen op beelden van de NOS en ze appten of ze dat goed hadden gezien. Jazeker, dat was ik.” Tegenwoordig rent Nicole niet meer mee in grote wedstrijden, maar trekt ze nog wel recreatief de hardloopschoenen aan. Daarnaast coacht ze vanuit haar praktijk mensen naar een OERsterk leven en ondersteunt ze startende OERsterk-coaches bij het opzetten van hun onderneming.
Nicole was niet altijd zo fit. “Op een gegeven moment was ik 30 kilo te zwaar voor mijn lengte van 1 meter 64. Ik had last van botontkalking en ontstekingsziekten (reuma in mijn vingerknokkels). Op een bepaald moment was ik mijn overgewicht en pijn zó zat dat ik een besluit nam: ik ging anders eten (koken uit het OERsterk kookboek) en begon met hardlopen. Deze combinatie van gezond eten en beweging deed mij goed en mijn lichaam kreeg zijn oude vorm weer terug. Daarnaast leerde ik, door mij te verdiepen in leefstijl, hoe belangrijk ontspanning is. Mijn interesse werd zo groot, dat ik de OERsterk Academy ben gaan doen. Omdat ik zelf een periode echt ongezond was en ik uiteindelijk fit en OERsterk ben geworden door mijn leefstijl aan te passen, kan ik het heel goed aan anderen uitleggen. Ik ben het levende bewijs dat het kan én werkt. Als je elke dag maar eet wat je lekker vindt, niet of onvoldoende beweegt, weinig ontspant en slecht of niet optimaal slaapt, wordt je lichaam uiteindelijk zwak en ziek. Daar wil ik mensen voor behoeden. Ik help ze inzien dat de omslag op tijd moet komen en dat zij zelf invloed hebben op hun vitaliteit, kracht en energie.”
Trajecten in het groen

Nicole coacht mensen die haar hulp nodig hebben in hun reis naar een betere gezondheid. “Tijdens het eerste consult bepalen we de huidige situatie. Ik werk met bloedwaarden en anamnese, die inzicht geven in onbalans en eventuele tekorten. Verder bespreek ik met cliënten hoe zij zich voelen, waar ze tegenaan lopen, wat ze willen bereiken en wat ze nodig hebben. Daarna gaan zij een traject in van minimaal honderd dagen. Van mij krijgen ze alle handvatten om het daarna zelf te doen. Voor mijn cliënten sta ik iedere dag klaar. Ze mogen mij altijd appen of bellen. Ik wist al lange tijd: als ik ooit ging stoppen met hardlopen op topniveau, zou ik mensen gaan coachen naar een betere of de beste versie van zichzelf.”

Inmiddels is Nicole naar Brabant verhuisd en heeft ze een eigen ruime praktijkruimte met uitzicht op de weilanden en bomen. “Dit was een droom die ik tijdens de OERsterk Academy visualiseerde en een moodboard van maakte. Ik wilde een aparte plek voor mijn praktijk en een groene omgeving. Dat geeft mij de mogelijkheid om in rust te werken en met cliënten te wandelen.” 

‘Hun lichaam is failliet’

De verhalen uit haar praktijk die Nicole het meest raken, zijn die van ondernemers – met name eigenaren van grote multinationals. “Met hun bedrijf gaat het fantastisch, maar hun lichaam is vaak failliet. Door hier samen mee aan de slag te gaan, krijgen we hun lichaam weer fit en sterk. Ook heb ik mensen van medicijnen afgeholpen (waaronder cholesterolverlagers, hormoonzalfjes tegen huidklachten en medicatie bij diabetes type 2). 

Haar trajecten start Nicole vaak met beeldspraak over lampjes op je dashboard in de auto. “Als daar een rood lampje brandt, rijd je toch ook niet verder? Dit gebeurt ook bij mensen in hun lichaam, maar zij negeren deze waarschuwingen vaak. Samen met de cliënt gaan we op zoek naar de juiste knopjes om aan te draaien om na de ‘APK’ (de bloedtest + anamnese) weer grip te krijgen op wat er aan de hand is en klachten te verhelpen. Indien nodig of bij twijfel verwijs ik altijd door naar een arts.”

Een inspirator zijn

Inmiddels assisteert Nicole (naast haar coachingstrajecten met cliënten) ook andere OERsterk coaches met het opzetten van hun praktijk. “Startende coaches vroegen mij hoe ik een consult aanpak en hoe ik mijn klantenkring heb opgebouwd. Afgestudeerd OERsterk coaches hebben alle kennis in huis, maar sommigen vinden ondernemer zijn nog lastig. Daar help ik ze nu bij. Elke keer als zij een cliënt succesvol ondersteunen, groeit hun zelfvertrouwen. Wel geef ik ze mee om altijd zichzelf te blijven – in plaats van mijn manier van werken te kopiëren. Het is belangrijk om er je eigen ding van te maken. Wat is jouw verhaal? Wat maakt jou uniek? Ga in je eigen kracht staan en geloof in jezelf. Dat is essentieel. ” 

Cursisten komen in aanraking met Nicole door o.a. de online webinars die zij inmiddels geeft binnen de OERsterk Academy. “Ik inventariseer wat er leeft in de groep en beantwoord vragen, die ik uitwerk tot een begrijpelijk verhaal mét interactie.” 

Dit sluit goed aan bij Nicole’s plan voor de komende jaren. “Ik wil een inspirator zijn, het gezondheidsvirus blijven verspreiden en hierin een balans vinden tussen cliënten één op één helpen via consulten en trajecten, OERsterk coaches ondersteunen én lezingen geven. In mijn inspiratie-lezing ‘Denken en Doen als een Wereldkampioen’ en mijn OERsterke ‘beleef-lezingen’ voor bedrijven (waarin ik de materie tastbaar en inspirerend maak) heb ik mijn ervaringen uit de praktijk en kennis vanuit de opleiding samengebracht.”

OERsterk Academy: ‘Kijk naar wat het oplevert, niet naar wat het kost’
Over de OERsterk Academy is Nicole lyrisch. “Voor mij heeft de opleiding een hele grote rol gespeeld in waar ik nu sta – als persoon en als succesvolle OERsterk coach. De opleiding is voor mij ‘goud’ en onmisbaar geweest om mensen naar een OERsterk leven te begeleiden. Zonder die verdiepende kennis had ik nu geen succesvolle praktijk gehad. Als het zo eenvoudig is als meer bewegen en anders eten, liepen er niet zoveel mensen met chronische klachten rond. Dankzij de handvatten en kennis vanuit de OERsterk Academy kun je als coach mensen écht uitleggen waarom zij zich voelen zoals zij zich voelen; wat de oorzaak van de oorzaak is. Het is bijna altijd een combinatie van body & mind, van fysiek en mentaal.”  Tijdens de opleiding kom je terecht in een groep met gelijkgestemden, licht Nicole verder toe. “Daar heb ik ontzettend van genoten. Als mensen twijfelen, zou ik ze aanraden om in kaart te brengen waarom zij de opleiding willen doen. Kijk daarbij niet alleen naar wat het kost, maar vooral naar wat het je oplevert. Je hebt er levenslang profijt en plezier van.”
Deel dit succesverhaal

Bekijk ook de succesverhalen van andere OERsterk Coaches

Het succesverhaal van Suzanne

Suzanne Jungst helpt mensen te stoppen met snaaien: ‘als het kwartje valt, vallen er vaak ook tranen’

Lees meer >

Het succesverhaal van Esther

Van (OERsterke) fibromyalgie-coach naar retreats in de Franse bergen


Lees meer >

Het succesverhaal van Nini

Nini Viëtor geeft vitaliteitstraining in bedrijven: “Gedragsverandering is een uitdaging”

Lees meer >

De OERsterk Coach Opleiding stopt in zijn huidige vorm

We begrijpen dat dit vragen oproept. Klik op de onderstaande link om meer te lezen wat het betekent voor jou als coach, deelnemer of geïnteresseerde.